Promotie tbv omzetverhoging
Maakt jouw internet compleet!

Snel vinden
Snel terug naar

Hoofdmenu:Info | Marktplaats | Promotie
 
Overig:Voorbeelden | Winkelmand | Uitloggen

Promotie tbv omzetverhoging

Zodra je je netwerk hebt uitgebreid met zoveel mogelijk mensen, bedrijven en verenigingen die jij goed kent, volgt de 2e stap: het verhogen van je omzet.
Je omzet kun je verhogen door ervoor te zorgen dat je meer bezoekers krijgt voor je eigen aanbod, of voor aanbod van andere leden waar sprake is van commissie.
Een gewenst neveneffect van bepaalde acties kan overigens zijn dat een bezoeker nog geen lid is, en dus lid kan worden in jouw netwerk.

Er zijn vele manieren om je omzet te verhogen; voorwaarde is natuurlijk dat je altijd wel je gepersonaliseerde link gebruikt.


Persoonlijke tip geven

Het tippen van een lid betekent dat je een ander lid wilt attenderen op een (mooi) aanbod van jezelf (zodat je zelf je dienst of product verkoopt), of op een aanbod van een ander lid waar commissie op zit.
Iemand tippen doe je door op de pagina waarop een aanbod getoond staat te klikken op de link "Tip een ander lid". Vervolgens hoef je alleen nog maar het lid, dat je de tipt wilt geven, op te zoeken en te selecteren door op de link "Tip" te klikken. Staat de betreffende link niet vermeld bij het lid dat je wilt tippen, dan staat het lid de ontvangst van tips gewoonweg niet toe.

Als je iemand een goede tip geeft, verbetert dat niet alleen je relatie met dat lid, je verdient er als tipgever ook nog eens aan.

Pas echter wel goed op met het geven van tips, want er liggen enkele gevaren op de loer. Want hoe weet jij zeker dat de tip die je geeft echt goed is, of het betreffende lid die tip niet al heeft ontvangen, of dat soort tips al niet te vaak heeft ontvangen, etcetera? Met andere woorden, het betreffende lid kan zich ook storen aan het feit dat hij/zij ongevraagd een tip van jou ontvangt.
Indien jouw tip niet in goede aard valt, dan kan het ontvangende lid het volgende doen:
 • Het lid kan je een bericht terugsturen dat de tip niet is opgevolgd, met bv de opmerking dat hij/zij liever niet meer van dit soort tips wil ontvangen, of zelfs helemaal geen tips meer.
 • Het lid geeft je een waarschuwing, omdat hij/zij vindt dat je helemaal geen tip had mogen sturen. Bijvoorbeeld omdat de tipgever het lid helemaal niet (goed) kent, of omdat je ondanks verzoeken toch tips blijft sturen (spammen).
 • Het lid escaleert de waarschuwing naar 4ieder.nl, met zelfs mogelijke uitsluiting van je lidmaatschap tot gevolg.
 • Het lid zet jou op zijn/haar 'zwarte lijst'. Op deze manier ben jij nooit meer in staat het betreffende lid te tippen, of een andere (aan)vraag bij het lid in te dienen, totdat het lid besluit je weer uit de zwarte lijst te verwijderen.

Verspreiden via Sociale Media Sites

Wil je andere leden op een niet-persoonlijke wijze attenderen op een aanbod of leverancier uit 4ieder.nl, dan is verspreiding via Social Media Sites een volgende mogelijkheid.
Een voordeel is natuurlijk dat je zeer eenvoudig en snel in één keer relatief veel mensen kunt bereiken.
Een belangrijke bijkomstigheid is dat de pagina waarnaar je verwijst belangrijker wordt gevonden door zoekmachines, wat voor een positief gevolg voor de positie van deze pagina in de zoekmachines. Gaat het om de promotie van een pagina uit je eigen aanbod, of uit aanbod van iemand uit jouw eigen netwerk, dan zal dit ook indirect weer positief werken voor jou persoonlijk; want niet alleen verdien je rechtstreeks mee indien een bezoeker via de link uit jouw social media pagina omzet genereert met commissie/cashback ingesteld, ook krijg je meer omzet als gevolg van meer bezoek door hogere positionering in zoekmachines.

Als gepersonaliseerde link kun je de url van elke door jou gewenste pagina uit 4ieder.nl nemen, die eindigt op ".html", waarbij je vlak voor ".html" het volgende tussenvoegt: "(code wordt getoond zodra je bent ingelogd)".

Benaderen voor schrijven review

Indien je leden kent (zakelijk of privé) die je zouden kunnen helpen met een positieve review, dan kun je overwegen om al die leden via een link, met daarin de code van jouw account, uit te nodigen om een review te schrijven. Je krijgt een positieve review, wat weer goed is voor de kwaliteit van jouw aanbod in 4ieder.nl. Maar doordat er nu ook meer reviewcontent aanwezig is, zal jouw reviewpagina ook hoger in de resultaten van zoekmachines getoond worden. En dat laatste heeft weer tot gevolg dat je meer bezoekers rechtstreeks vanuit zoekmachines in de reviewspagina van je subwebsite zult ontvangen!

Het uitnodigen van een lid voor een review werkt als volgt:
 • Selecteer eerst het aanbod waarvoor je iemand wilt tippen: klik daarvoor op de juiste, oranje gekleurde, link in je eigen webshop (wordt klikbare link zodra je bent ingelogd). Je komt daarna automatisch weer terug op deze pagina.
 • Verstuur de uitnodiging:
  • Uitnodiging via e‑mail van een particulier, eigenaar van een bedrijf of voorzitter van een vereniging.
  • Uitnodiging via andersoortige berichten (bv sms, Whatsapp, Facebook Messenger) van een particulier, eigenaar van een bedrijf of voorzitter van een vereniging.
  • Mondelinge uitnodiging door mensen te vertellen over jouw subwebsite op 4ieder.nl en ze te vragen via jouw subwebsite een review in te geven. Ze kunnen deze vinden door op de hoofdsite via de zoekfunctie "Snel naar/Zoek lid" te laten zoeken naar jouw profiel, en dan via de webshop het aanbod te selecteren waarvoor zij een review kunnen invoeren.
   Deze optie is overigens wegens het ontbreken van een directe link niet erg gebruikersvriendelijk.

Via externe websites

Als jij de eigenaar of webmaster bent van externe websites of webpagina's, dan kun jij ook daar linkjes plaatsen naar pagina's, via welke jij meer omzet kunt genereren. Hetzij omdat het pagina's betreffen van je eigen aanbod, hetzij omdat het pagina's zijn van andere leden waar commissie op zit.
Voorbeelden zijn: je eigen Facebook pagina, je eigen LinkedIn pagina, een portaal of webpagina, een eigen website, etcetera.
En misschien is 4ieder.nl zelfs wel een (extra) reden om dat soort pagina's of websites te gaan aanmaken of beheren ...
Als gepersonaliseerde link kun je de url van elke door jou gewenste pagina uit 4ieder.nl nemen, die eindigt op ".html", waarbij je vlak voor ".html" het volgende tussenvoegt: "(code wordt getoond zodra je bent ingelogd)".