iawtitel
Sociaal Ún verdienstelijk,
voor werkelijk iedereen!

Snel vinden

Snel terug naar

Hoofdmenu:Info | Marktplaats | Promotie
Overig:Voorbeelden | Winkelmand | Uitloggen

Promotie tbv ledenwerving

Er zijn vele manieren om je netwerk uit te breiden. En we hebben het allemaal zo eenvoudig mogelijk voor je gemaakt, als je de instructies maar goed volgt!
Zo is het onder andere belangrijk dat de bezoeker altijd via een gepersonaliseerde link de website bezoekt, omdat dat de enige mogelijkheid is om het nieuwe lid in jouw 1e-lijns netwerk te laten vallen.
Lees daarom de aanbevelingen en instructies goed, en gebruik het liefst onze tools (eerst) indien die er zijn!

Maak je keuze hieronder:

Persoonlijk benaderen

Je maakt veruit de meeste kans dat een bedrijf, vereniging of particulier via jou lid wordt van 4ieder.nl door de betreffende persoon zo persoonlijk mogelijk te benaderen.
Maar check eerst via zoekfunctie "Snel naar/Zoek lid" of de betreffende persoon niet al lid is!

Is de persoon nog geen lid, dan kun je het beste gebruik maken van onze tools met eigenschappen, waarmee je dit snel en probleemloos kunt realiseren.

Belangrijke overwegingen:

Wij kunnen niet voor jou bepalen wat de beste wijze is om iemand te benaderen. Maar het volgende is zeker belangrijk:
 • Enthousiasme overbrengen werkt natuurlijk het beste al pratend.
 • Om typefouten te voorkomen in de door te geven link verdient digitaal doorgeven de voorkeur.
 • Ook al is 4ieder.nl (met name) ook ontwikkeld voor smartphones, gezien de aard, nieuwheid en omvang van het concept leest de website toch wat makkelijker vanaf een groot scherm dan vanaf een klein scherm.
  Daarom adviseren wij eerder om een e‑mail te sturen dan bv een app, een sms of een bericht via Social Media Sites, aangezien e‑mails vaker (of ook!) op een computer met een groter scherm geopend kunnen worden.
 • Mocht je besluiten om (ook) buiten onze tools om mensen te gaan benaderen, let dan op het volgende:
  • Zorg voor de juiste link met daarin jouw persoonlijke code (en test deze vooraf).
  • Gebruik de tekst '4ieder.nl' alleen in jouw persoonlijke link en verder nergens, want programma's vertalen iets wat op een domeinnaam lijkt vaak automatisch naar een link. En als bezoekers daar dan op klikken en niet op de gepersonaliseerde link, dan werkt de registratie niet.

De ideale situatie is wellicht dan ook dat je iemand eerst enthousiast vertelt over 4ieder.nl en dat hij/zij daarna naar de website moet gaan via de link uit de e‑mail die je hem/haar op dat moment toestuurt vanuit onze tools.

Tools voor persoonlijke benadering:

 • Werving via e‑mail van een particulier, eigenaar van een bedrijf of voorzitter van een vereniging.
  De gepersonaliseerde link is geautomatiseerd!
 • Werving via andersoortige berichten (bv sms, Whatsapp, Facebook Messenger) van een particulier, eigenaar van een bedrijf of voorzitter van een vereniging.
  De gepersonaliseerde link is geautomatiseerd!
 • Mondelinge werving door mensen te vertellen over 4ieder.nl en ze te vragen om via jouw subwebsite lid te worden.
  Let op: er mag niemand ingelogd zijn op de computer als iemand lid wil worden! Vanzelfsprekend wel als je je nogmaals registreert (bijvoorbeeld voor een bedrijf of vereniging) via de linkjes uit het Dashboard.
  Iemand rechtstreeks lid laten worden in jouw 1e-lijns netwerk kan door de betreffende persoon via de zoekfunctie "Snel naar/Zoek lid" te laten zoeken naar jouw profiel en dan links in de profielpagina op de "Lid worden" link te klikken (deze wordt alleen getoond indien er niemand ingelogd is!). Als de persoon zich daarna meteen registreert, dan behoort het lid tot jouw 1e-lijns netwerk.

Verspreiden via Sociale Media Sites

Wil je mensen benaderen, die je niet persoonlijk of per e‑mail of ander bericht kunt of wilt benaderen, dan is verspreiding via Social Media Sites een volgende mogelijkheid.
We hebben het hier dus niet over Whatsapp, of functies uit Social Media sites tbv persoonlijk contact (bv Messenger functies); die behoren tot de categorie persoonlijk benaderen.

Instructie voor verspreiding:

Wil je iemand in jouw 1e-lijns netwerk lid laten worden, dan dient 4ieder.nl altijd bezocht te worden via een link waarin jouw persoonlijke code is opgenomen.
Als gepersonaliseerde link kun je de url van elke door jou gewenste pagina uit 4ieder.nl nemen, die eindigt op ".html", waarbij je vlak voor ".html" het volgende tussenvoegt: "(code wordt getoond zodra je bent ingelogd)".

Voorbeeld plaatsing op Social Media

Wil je bijvoorbeeld bezoekers naar je eigen lid-worden pagina trekken, om volledig automatisch je netwerk te laten uitbreiden, dan zou je de link https://www.4ieder.nl/lidworden(code wordt getoond zodra je bent ingelogd).html kunnen gebruiken.
Je dient echter wel aan de voorwaarden voor automatische netwerkuitbreiding te voldoen: je accountinformatie dient ingevuld te zijn, en in het geval van bedrijf/vereniging dient er tevens een advertentie actief te zijn.
In het andere geval zie je een vetgedrukte tekst als waarschuwing vlak boven de lid-worden button verschijnen.

Bovendien is het verstandig om ook profielgegevens op te geven in je account, het liefst met een aansporing erin om (via jou) lid te worden en in combinatie met een profielfoto; niet alleen voor de vulling van de pagina, maar ook om te laten dat je serieus bent met 4ieder.nl!


Belangrijke overwegingen:

Wij kunnen niet voor jou bepalen wat de beste wijze is om iemand te benaderen. Maar het volgende is zeker belangrijk:
 • Een voordeel van de verspreiding via Social Media sites is natuurlijk dat je met zeer weinig inspanningen eenvoudig en relatief veel mensen kunt bereiken (met de nadruk op 'kunt').
 • Een nadeel is natuurlijk dat het onpersoonlijker is dan de vorige opties, waardoor de bereikte mensen zich minder sterk 'aangesproken' voelen om (via jou) lid te worden.
 • Een ander nadeel is dat je niet precies weet aan wie jouw bericht daadwerkelijk getoond is. En als dit je enige manier is die je gebruikt om bepaalde personen te bereiken, dan kan het zijn dat je niet alle gewenste personen bereikt.
 • Wil je mensen benaderen die (tevens) eigenaar zijn van een bedrijf, of voorzitter van een vereniging, in onze ogen de 'kostbaarste' leden, dan raden wij je de best mogelijke persoonlijke benadering aan, dus de categorie persoonlijk benaderen.

Benaderen voor schrijven review

Indien je mensen kent (zakelijk of privé) die je zouden kunnen helpen met een positieve review, dan kun je overwegen om al die mensen via een persoonlijke link uit te nodigen om een review te schrijven. Je slaat daarmee twee vliegen in één klap:
 • Zijn de mensen nog geen lid, dan moeten ze eerst lid worden (in jouw 1e lijns netwerk!), voordat ze een review kunnen invullen.
  Om de mensen te bewegen deze moeite te doen, moet je ze ook wijzen op de voordelen van lidmaatschap van 4ieder.nl; anders is de kans groot dat ze niet de moeite nemen om een review te schrijven. Een alternatief is om ze eerst een uitnodiging te sturen om lid te worden (zie Persoonlijk benaderen) en ze pas daarna uit te nodigen om een review te schrijven.
 • Je krijgt een positieve review, wat weer goed is voor de kwaliteit van jouw aanbod in 4ieder.nl. Maar doordat er nu ook meer reviewcontent aanwezig is, zal jouw reviewpagina ook hoger in de resultaten van zoekmachines getoond worden. En dat laatste heeft weer tot gevolg dat je meer bezoekers rechtstreeks vanuit zoekmachines in de reviewspagina van je subwebsite zult ontvangen!

Wil je iemand uitnodigen voor een review, dan kan dit op soortgelijke wijze als dat je ook mensen uitnodigt om lid te worden; het enige verschil is dat je vooraf wel eerst een aanbod van je eigen account dient te selecteren:
 • Selecteer eerst het aanbod waarvoor je iemand wilt tippen: klik daarvoor op de juiste, oranje gekleurde, link in je eigen (code wordt getoond zodra je bent ingelogd). Je komt daarna automatisch weer terug op deze pagina.
 • Verstuur de uitnodiging:
  • Uitnodiging via e‑mail van een particulier, eigenaar van een bedrijf of voorzitter van een vereniging.
  • Uitnodiging via andersoortige berichten (bv sms, Whatsapp, Facebook Messenger) van een particulier, eigenaar van een bedrijf of voorzitter van een vereniging.
  • Mondelinge uitnodiging door mensen te vertellen over jouw subwebsite op 4ieder.nl en ze te vragen via jouw subwebsite een review in te geven. Ze kunnen deze vinden door op de hoofdsite via de zoekfunctie "Snel naar/Zoek lid" te laten zoeken naar jouw profiel, en dan via de webshop het aanbod te selecteren waarvoor zij een review kunnen invoeren.
   Deze optie is overigens wegens het ontbreken van een directe link niet erg gebruikersvriendelijk.

Automatisch netwerk uitbreiden via 4ieder.nl hoofdwebsite en subwebsites!

Onbekende mensen, bedrijven en verenigingen kunnen automatisch lid worden in jouw netwerk, doordat zij bijvoorbeeld via zoekmachines op een pagina van jou (advertentie of subwebsite pagina) terecht zijn gekomen.
En als je dan beseft dat één van de belangrijkste werkzaamheden van ons zal zijn om zoveel mogelijk bezoekers, waaronder natuurlijk ook bezoekers die nog geen lid zijn, naar onze website te trekken, dan weet je wat dit kan betekenen: automatisch gratis leden in je netwerk!
En bezoekers trekken zal 4ieder.nl op vele manieren doen, onder andere via zoekmachines en de Social Media.
Ons doel is om in zoekmachines op de belangrijkste zoekwoorden omtrent al onze diensten, producten en activiteiten de hoogste posities in te gaan nemen.
Een paar voorbeelden van zoekresultaten uit Google staan hieronder vermeld. Bedenk hierbij dat 4ieder.nl 20 maart 2017 pas echt viraal ging, en op dat moment nog maar een handjevol leden, en dus ook maar heel weinig advertenties had.

ZoekwoordenPositieDatum; toelichting
social market site101-03-2017;
positie 1 van 121.000.000 resultaten, niet dat veel bezoekers daarop zoeken, maar het geeft toch wel iets aan!
vergelijk installatiebedrijven;
vergelijk loodgieters
1;
2
01-03-2017;
bij slechts 2 (gratis) adverterende loodgieters.
ervaringen juweliers enschede;
reviews juweliers enschede
1+201-03-2017;
bij slechts 1 (gratis) adverterende juwelier, en slechts 1 review.
online aov advies501-03-2017
aov webcam101-03-2017
hypotheekrente nn501-03-2017

Via externe websites

Als jij de eigenaar of webmaster bent van externe websites of webpagina's, dan kun jij ook daar lid-worden linkjes plaatsen, via welke bezoekers lid kunnen worden in jouw 1e lijns netwerk.
Voorbeelden zijn: je eigen Facebook pagina, je eigen LinkedIn pagina, een portaal of webpagina, een eigen website, etcetera.
En misschien is 4ieder.nl zelfs wel een (extra) reden om dat soort pagina's of websites te gaan aanmaken of beheren ...
Als lid-worden link gebruik je de url van de door jou gewenste pagina uit 4ieder.nl die eindigt op ".html", waarbij je vlak voor ".html" het volgende tussenvoegt: "(code wordt getoond zodra je bent ingelogd)".

Door item coördinatorschap

Indien je coördinator bent van een item, dan kun je vanuit die rol legitiem (ook voor jou nog onbekende) bedrijven of verenigingen gaan benaderen om gratis lid te worden van 4ieder.nl en gratis te gaan adverteren bij het betreffende item.
Als lid-worden link gebruik je de url van de door jou gewenste item pagina uit 4ieder.nl die eindigt op ".html", waarbij je vlak voor ".html" het volgende tussenvoegt: "(code wordt getoond zodra je bent ingelogd)".
Dus ken je een item waar jouw interesse naar uitgaat, uit privé en/of zakelijke overwegingen, dan kun je een aanvraag indienen om coördinator te worden.
Want als coordinator heb je extra mogelijkheden om oa je netwerk verder uit te breiden.